Brandblussers zijn wettelijk verplicht in een brasserie of restaurant. Op de volgende link vind je de uitgebreide uitleg over brandblussers voor een brasserie of restaurant.
Ons advies
Wij raden aan:
- 1 schuimbrandblusser van 6l per verdieping en per 150m²
- 1 CO2-brandblusser van 5kg en 1 branddeken voor in de keuken
- 1 CO2-brandblusser van 5kg bij elke elektriciteitskast
- 1 EHBO-kit voor het verlenen van eerste hulp
- 1 CO2-meter in elke publieksruimte (tenzij het over een open terras gaat)
- Pictogrammen boven elk brandbeveiligingsmiddel, elk EHBO-middel, op elk gevaar en op de hele vluchtweg
- Noodverlichting: de volledige vluchtroute in het gebouw moet minstens met 1 lux verlicht worden. Voor meer informatie, lees het artikel "waar moet noodverlichting moet hangen?".
- Evacuatieplannen:je bent verplicht om evacuatieplannen op te hangen per verdieping en per ingang van het gebouw. Vraag hier vrijblijvend je offerte aan.
Opgelet: elke keuken waar met vetten gewerkt wordt (met name frituurvet) én waar klanten ter plekke kunnen eten is het wettelijk verplicht om een automatische blusinstallatie te voorzien, geïntegreerd in de dampkap.
Daarnaast dienen brandblussers, noodverlichting en brandhaspels in horeca bij wet jaarlijks gekeurd te worden. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.
Lees meer...